Home Molenwinkel 't Krijgshuis Geschiedenis Nieuws Financiën Contact
Links
Produkten
Assortiment
Oliebollen bestellen
Feestdagen bestellen
Bestellen
Broodbak tips
High tea
Geschiedenis
Bereikbaarheid
 
 
Openingstijden
Donderdag 9:00 t/m 17:00
Vrijdag 9:00 t/m 17:00
Zaterdag 9:00 t/m 16:00
 
Bezoekadres:
Molen de Krijgsman
Noorderdracht 61
1696 AC Oosterblokker
 
Telefoon: 0229 - 261 471
info@molendekrijgsman.nl

Graag laten wij u zien welke heerlijke ambachtelijke broden er bij ons in de molenwinkel te verkrijgen zijn.

Al het brood dat wij bakken wordt gemaakt met vloeibare desem en is E-nummer vrij. 

Spelt Licht

Een heerlijk bolvormig brood op basis van 100% speltbloem met wat pitjes erin. Kenmerkend is de knapperige, rustieke korst met een zacht kruim van binnen.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

Spelt Haver

Een donkere variant van het spelt brood. Gecombineerd met haver die beiden zorgen voor langzame opname van koolhydraten in het bloed. Dit betekent een stabiele bloedsuikerspiegel.

Het brood is iets vaster van structuur en wordt gedecoreerd met geplette havervlokken.

(op donderdag verkrijgbaar) 

 

Volkoren

Een brood op basis van 100% volkorenmeel. De tarwe is gemalen door onze eigen molen. Volkoren wordt gedecoreerd met een zadenmix met onder andere lijnzaad, sesam, zonnebloempitten en tarwezemelen. Een brood zonder enige (kunstmatige) toevoegingen en absoluut lactose vrij.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

  

Blokkers Donker

Het donkerste tarwebrood van ons assortiment, maar daarentegen  geen zwaar of compact brood. In het brood komt u wat pitten tegen  waaronder gebroken pompoenpitten. hir wordt dit brood ook mee  gedecoreerd.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

  

Oerbol

Is een middenbruin meergranenbrood met authentieke oergranen en zaden zoals quinoa, spelt en amaranth. Het brood krijgt hierdoor een zacht nootachtige smaak, welke door liefhebbers zeker wordt gewaardeerd.

(op donderdag en zaterdag verkrijgbaar)

 

  

Maisstoet

Een fijne afwisseling op het dagelijkse bruine- en wittebrood, dit maisbrood met zijn gele kruim en zonnebloempitten aan de binnenzijde.

Aan de bovenzijde wordt dit brood gedecoreerd met gebroken maisbolletje. Dit geeft een crunchy korstje.

(op donderdag en zaterdag verkrijgbaar)

 

  

Knipwit

Een brood van weleer. Het brood heeft aan de bovenkant een knapperig korstje en is aan de binnenkant zacht en smeuiig. Heerlijk om een sandwich van te maken, maar ook heel geschikt voor tosti's.

(op zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

Gerstkoren

Een stoer brood dat nog echt naar brood smaakt door de geweekte gerstkorrels die erin zijn verwerkt. Door de structuur heeft dit brood een 'bite'. Het brood wordt in koppels gebakken en is aan de onderzijde door sesamzaadjes gehaalt.

Het brood wordt aan de bovenkant bestrooid met roggebloem

(op zaterdag verkrijgbaar) 

 

Stokbroden en baguettes

Deze heerlijke, met desem gemaakte, stokbroden en baguettes met krokante korst en zacht kruim zijn te vergelijken met de Franse lieveling.

Prima te combineren bij de lunch met een kopje soep of 's avond met een romige kaasfondue.

(op zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

  

 

Boerencake

Met een vleugje vanille en citroen. Een authentieke cake naar het recept van wat u kent van oma. Met een fijne structuur en smeuiige kern.

Een cake die met roomboter en verse eieren voor u wordt gemaakt.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

 

Boterkoek 

Deze heerlijke koek gemaakt met de beste roomboter is een traktatie bij de koffie. Met een knapperige korst maar nog een beetje vochtig van binnen proeft u de smaak van vroeger.

De boterkoek wordt gedecoreerd met 3 amandelen.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

 

 

Haverkoeken

De koeken worden gemaakt met geplette havervlokken en rozijnen. Ook een vleugje kaneel wordt hier aan toegevoegd. De koeken zijn in twee formaten te verkrijgen; de grote koeken (die per 4 in een zakje worden verkocht) zijn zo voedzaam dat ze een maaltijd zouden kunnen vervangen. De kleine koekjes passen prima bij een kopje koffie.

 

Spelt haverkoeken

Deze koeken worden gemaakt met speltbloem, kokosolie en palmsuiker (geen boter of geraffineerde suiker dus). Tevens zit er in deze koeken cranberries en geborken hazelnoten verwerkt.

Ook deze koeken zijn in twee formaten te verkrijgen. Grote koeken in zakjes van 4 stuks en zakjes met kleine koffiekoekjes.

 (van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

 

 

Chocolate chip cookies

We hebben deze koekjes in twee variaties; gemaakt met tarwebloem of gemaakt met speltbloem.

In de cookies zijn pure chocolade chunks verwerkt. Dit zijn stukjes chocola die niet smelten tijdens verhitting. Verder worden de cookies aan de bovenkant gedecoreerd met witte- en pure chocoladechips.

In zakjes met 4 grote koeken te verkrijgen of in het formaat koffiekoekje.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

 

 

 

Huisgemaakte granola

Heerlijk krokant geroosterde granen, zaden en noten met een klein beetje honing gezoet. Verder ook nog goed gevuld met stukjes dadel, krenten en rozijnen.

Heerlijk voor in de yoghurt of vla.

In bakjes van 400 gram verkrijgbaar.

 

 

Huisgemaakte tarwevrije granola

Een crunchy granola bordevol goede voedingsstoffen maar geheel tarwevrij.

Past dus prima in een glutenvrij dieet of de Paleo leeftstijl.

In bakjes van 400 gram verkrijgbaar.